Lyngby Orienteringsklub

Find vej i Lyngby

Sponsorer: Danske Bank, Nordea, Johannes Fog

'Find vej i Lyngby' er en anderledes tur i det historiske Lyngby – en skattejagt, hvor gevinsten er sund og sjov motion, historisk indsigt og måske ny viden. Hensigten er, at få flere ud at orientere og bevæge sig, og at give et anderledes tilbud om indsigt i Lyngbys kulturarv.

Turen består af 20 poster. På kortet er posterne vist med en violet cirkel. Stedet du skal finde, er midt i cirklen. Der er et billede fra hver post i folderen. Når du har fundet det billede der passer til stedet, skriver du billedets bogstav i felterne under kortet. Bogstaverne danner tilsammen en kort sætning.

Turens længde er ca. 5 km, hvis du følger den korteste vej på offentlige veje og stier. Du kan også lave din egen tur og finde færre poster, og måske fortsætte en anden dag. Det er helt op til dig!

This page is also available in English »

Læs om posterne

 1. Pritzels fabrik
 2. Lyngby Mølle
 3. Alderdomsboligerne i Bondebyen
 4. Løkken
 5. Støvlet-Cathrines hus
 6. Lindegården
 7. Fæstningskanalen
 8. Lyngby kirke
 9. Gramlille
 10. Det Hvide Palæ
 11. Krydset
 12. Likørstræde
 13. Lyngby Rådhus
 14. Templet
 15. Thule
 16. Baadfarten
 17. Havnehytten
 18. Lottenborg
 19. Sorgenfri Slot
 20. Frieboes Hvile

Deltagere i projektet

Folderen er udarbejdet af Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv i samarbejde med Lyngby-Taarbæk bibliotekerne, Hjerteforeningens Lyngby-Taarbæk afdeling, Lyngby Orienteringsklub og Dansk Orienterings-Forbund under 'Find vej i Danmark'.

Find vej i Danmark

'Find vej i Danmark' er et sundt og gratis tilbud om en anderledes tur i skoven, parken eller byen. Download et kort, print det ud – og så er det ud på jagt efter poster. Der er ruteforslag i forkellige længder og sværhedsgrader, og du bestemmer selv tempoet. 'Find vej i Danmark' er med andre ord både for hurtigløbere, stavgængere og familier med klapvogn.

Se hvor i landet du også kan finde vej på: www.findveji.dk